Over het orkest

Het Toonkunstorkest Leiden (TOL) is een amateursymfonieorkest dat ruim 60 musici telt. Het orkest heeft een geschiedenis van meer dan 140 jaar en geeft drie eigen concerten per jaar.

Concert in de Vredeskerk, juni 2018

Naast de eigen concerten is TOL regelmatig betrokken bij begeleidingen van koren en bij andere projecten. Zo vormen wij sinds 2012 vrijwel jaarlijks deel van het romporkest tijdens één van de Scratch Muziekdagen in de Pieterskerk. Bekijk hier een overzicht van onze concerten van de afgelopen jaren.

Alice in Wonderland - 048
Kinderprogramma Stadsgehoorzaal, maart 2015

We treden ook op in het buitenland tijdens een tweejaarlijkse tournee. De laatste bestemmingen waren Antwerpen, Gent, Münster, Oxford, Parijs en Istanbul.

Buitenconcert als publiekstrekker in Gent
Buitenconcert als publiekstrekker in Gent, juni 2015

Op dit moment heeft TOL nog plaats voor enkele nieuwe leden: we hebben vacatures voor ervaren eerste viool en contrabas.

De repetities zijn iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in de Vrije School aan de Maresingel, op loopafstand van het treinstation Leiden Centraal.

Het bestuur van het orkest bestaat uit de volgende personen:

  • Jonathan Huizer, voorzitter, blazerscoördinator
  • Evelien van der Velden, secretaris
  • Simon Andriesen, penningmeester
  • Liesbeth bij de Vaate, strijkerscoördinator
  • Jasper van der Steen
  • Mieke Taverne, PR

Wilt u in contact komen met het orkest, bijvoorbeeld om lid of vriend van het orkest te worden, stuurt u dan een e-mail.