Over de dirigent

Dirigent
Jeppe Moulijn (1972) studeerde aanvankelijk compositie en muziekwetenschappen, maar koos uiteindelijk voor het dirigeren. Hij studeerde orkestdirectie bij Ed Spanjaard en Jac van Steen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Deze studie sloot hij af met een gastdirectie bij het Radio Symfonie Orkest.
Hij dirigeerde vervolgens bij diverse professionele orkesten in Nederland, Duitsland en Frankrijk. In 2003 was Jeppe Moulijn finalist in het internationale Prokofiev-concours voor jonge dirigenten in St. Petersburg. Bij deze gelegenheid dirigeerde hij een concert met het wereldberoemde St. Petersburg Philharmonisch Orkest.
Ook in de wereld van de studenten- en amateurorkesten is Jeppe Moulijn een veel geziene dirigent. Naast het Toonkunstorkest Leiden dirigeert hij het Naardens Kamerorkest, Het Oost Nederlands Symfonie Orkest en het Leidse studentenorkest Collegium Musicum.

Componist
De laatste jaren is Jeppe Moulijn meer en meer als componist actief. Na de premiere van zijn vioolconcert in 2007 in het Amsterdamse concertgebouw componeert hij vrijwel uitsluitend in opdracht, onder andere voor het Internationale Kamermuziek festival op Schiermonnikoog en het vocaal ensemble Musa van dirigent Peter Dijkstra. In 2010 ging zijn Altvioolconcert in première onder leiding van Jeppe Moulijn zelf, met Francien Schatborn als soliste en het Toonkunstorkest Leiden als begeleidend orkest. In 2012 heeft hij het verplichte werk geschreven voor het internationaal vocalisten concours in Den Bosch.

Meer informatie over Jeppe Moulijn kunt u vinden op zijn website of op Wikipedia.

Wilt u hem in levende lijve aan het werk zien, dan kan dat bij het Toonkunstorkest Leiden op ons eerstvolgende concert.

160616-7